בייגלה הוא מאכל חטיף פופולרי שעשוי מבצק שעוצב לקשר ואפוי.
ישנם סוגים רבים של בייגלה המשתנים במרכיבים בהם הם משתמשים ובצורה שהם מקבלים. כמה סוגים פופולריים של בצק בייגלה כוללים: בייגלה רך, בייגלה קשה, בייגלה מלוח, בייגלה מחיטה דבש, טוויסט שומשום, טוויסט מחמצת וטוויסט סוכר קינמון.
ניתן למצוא בייגלה בטעמים רבים ושונים, כולל: מלח בלבד, חמאה בלבד, במילוי גבינה (נקרא גם "צ'יז-בייגלה"), בטעם פיצה (כולל רוטב עגבניות וגבינה), מצופה בשוקולד (מצופה בשוקולד) , סוכר קינמון מצופה (מצופה בסוכר קינמון), או אפילו במילוי חמאת בוטנים!
הבייגלה הרומני נגד סוגים אחרים
בייגלה רומני הוא סוג של בייגלה בסגנון אירופאי, אך הם נאפים באופן מסורתי בצורה שונה מהסוגים האחרים. באופן ספציפי, הם תמיד נאפים בתנור ולא מטוגנים בשמן עמוק כמו רוב הבייגלה בסגנון אירופאי אחרים.
גם בייגלה ירושלמי מגיעים מאירופה, אבל הם מיוצרים בדרך כלל על ידי סיבוב שתי חתיכות בצק נפרדות יחד ואז אפייתן. זוהי הבחנה חשובה מכיוון שלבייגלה הירושלמי יש קרום דק יותר מאשר הרומני.
כיצד לאחסן ולהגיש בייגלה
בייגלה הוא סוג של חטיף אפוי שעשוי מבצק שמעצבים אותו לקשר ואז אופים אותו. בייגלה אוכלים בדרך כלל כתוספת לארוחה או כחלק מארוחה קלה.
ניתן לשמור את הבייגלה בטמפרטורת החדר בכלי אטום כשלושה ימים או במקרר כחצי שנה. ניתן גם להקפיא אותם עד שישה חודשים.
כשמדובר בהגשת בייגלה, מומלץ להגיש אותם חמימים עם חמאה או גבינה וחרדל, כמו גם תוספות אחרות כמו ירקות כבושים, כרוב כבוש או רוטב דבש-חרדל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה